DACĂ LUĂM TOTUL PREA ÎN SERIOS
RISCĂM SĂ LUĂM PREA PUȚIN

Ok. Revin.

“Mă, da nu știu ce să mă fac că nu am clienți”, “Vai, ce greu îmi merge”

Sunt convins că ați auzit în jurul vostru sau stiti pe cineva care are un business de care se plânge permanent. Nimic nu-i bine, nimic nu merge și toate sunt împotriva lui. În ultima vreme am dat peste antreprenori care ar trebui să-și regândească viitorul și întreaga afacere.

Să vă povestesc.

Am cerut oferte de servicii de la doi antreprenori care păreau să fie ok. Când fac acest lucru sunt mereu pregătit să închid rapid cercul și să știu rezolvată solicitarea. Prefer să plătesc rapiditatea și promptitudinea care îmi oferă posibilitatea să fac mai multe lucruri în timp mai scurt.

Scriu rugămintea de a avea o oferta. Experiența mă face să știu să solicit o oferta și atunci când o fac dau absolut toate detaliile necesare încât să fie foarte ușor ca în timp scurt să mi se răspundă. Să zicem că am scris solicitarea luni în prima parte a zilei. După prânz revin cu un mesaj doar pentru a mă asigura că a ajuns cu bine solicitarea. Primesc un “Ok. Revin”. Deja m-am bucurat deoarece mă așteptam ca până seară să am oferta. Bucurie în gol. Nimic. A doua zi dimineața tot eu “dacă mai este nevoie de detalii te rog să-mi spui să le pot rezolva cât mai repede”. Nimic. Asta în același timp cu doi furnizori. A treia zi nu am scris nimic deși eram deja curios cum decurge interacțiunea. Nimic eu, nimic ei. A patra zi am cerut unui prieten o alta recomandare  de furnizor. Primesc număr de telefon, scriu același mesaj în jurul prânzului. Până la ora 19:30 aveam agreată oferta și bătută palma urmând că a două zi să definitivăm actele necesare furnizării serviciului. Ceva m-a făcut să rămân curios la cele două solicitări ale mele așa că în ziua 4 am scris iar eu “am rugămintea dacă mă poți ajuta până la final de zi cu oferta deoarece am nevoie să știu acest aspect rezolvat”. Primesc răspuns “Ok. Revin”. Se face vineri și de la cei doi către care am solicitat oferta înafara de “Ok. Revin” nu am primit absolut nimic.

Azi e marți și a trecut mai bine de o săptămână. Eu mi-am rezolvat solicitarea și sunt super ok cu profesionalismul și promptitudinea cu care a răspuns cel recomandat cu care de altfel voi lucra pe acest proiect și cel mai probabil și pe urmatoarele. Ceilalți doi cu siguranță se plâng că nu au clienti și cât de dură e viața de antreprenor și cât de greu este să ai un business. Da, asa este. E nasol să fii astfel de antreprenor, când comportamentul tău față de client și bani este de acest gen. Cei care procedează așa își merită soarta.

În această perioadă când viteza de acțiune este extrem de importantă, să lași să treacă o săptămână și probabil va mai trece până îți faci timp de-o ofertare este cel puțin neprofesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *